Ukrajinský Challenger 2 s prídavnou ochranou korby. Zdroj: 170. OPL DŠV ZSU
Krátke správy

Prídavná ochrana ukrajinských Challengerov a ďalšie novinky zo sveta jednou vetou

  • Z fotiek, ktoré zverejnili príslušníci 170. samostatného logistického pluku výsadkových útočných vojsk Ukrajiny, vyplýva, že ukrajinské tanky Challenger 2 dostali prídavné pancierovanie proti kumulatívnym hlaviciam na boky a čelo korby.
  • Turecký výrobca špeciálnej techniky Nurol Makina otvoril v anglickom meste Leamington Spa vo Warwickshire nový závod, v ktorom plánuje vyrábať štvorkolesové prieskumné obrnené vozidlá pre potreby britskej armády.
  • Francúzsko za približne 500 miliónov eur objednalo sedem protivzdušných systémov SAMP/T NG, ktorých chce mať do roku 2030 celkovo dvanásť.
  • Britské torpédoborce triedy Typ 45 dostanú schopnosť bojovať proti balistickým raketám, ktorá bude v rámci programu Sea Viper Evolution pozostávať z vylepšenia radaru, vylepšenia systému velenia a riadenia boja a rakiet Aster 30.
  • Podľa viacerých správ, ktoré ale nemožno overiť, Rusko vytvorilo mechanizovaný prápor pre nasadenie na Ukrajine z posádky lietadlovej lode Admiral Kuznecov, ktorá je v dokoch od roku 2018 a je málo pravdepodobné, že sa vráti naspäť do služby.
  • Prvá skupina ukrajinských pilotov dokončila vo Francúzsku šesťmesačný výcvik na prúdových cvičných lietadlách Alphajet a pripravuje sa na stíhačky F-16, ale aj na Mirage 2000, ktoré by malo Francúzsko dodať ešte do konca tohto roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *