Krátke správyUkrajina sa bráni

Zbierku Munícia pre Ukrajinu privítala aj česká ministerka obrany

Slovenskú zbierku Munícia pre Ukrajinu privítala aj česká ministerka obrany Jana Černochová. „Slovenské občianske iniciatívy na podporu Ukrajiny sa rozhodli podporiť českú muničnú iniciatívu. Veľmi ďakujeme! Sme radi, že ste v tom s nami a pomáhate,“ napísala na sieti X.

Iniciatívu, ktorá by Ukrajine zabezpečila životne dôležitú muníciu, nedávno odštartovala práve česká vláda. Tá zháňa muníciu, ktorá by sa dala okamžite kúpiť v krajinách mimo EÚ. K českej vláde sa pripojilo viac ako 20 krajín, ktoré poskytli peniaze potrebné na nákup munície. Slovenská vláda sa odmietla pripojiť. Namiesto nej to teraz urobili občianski aktivisti a mimovládne organizácie. Spustili zbierku pod heslom „Keď nie vláda, posielame my“.

Futurearmy.sk je mediálnym partnerom zbierky Munícia pre Ukrajinu. Tá bola spustená v utorok a ako prvý míľnik, ktorý chce dosiahnuť, si stanovila sumu 250-tisíc eur. Pomoc Slovákov však prekonala všetky očakávania a tento prvý míľnik bol prekonaný už za pár hodín. V stredu o pol jedenástej, teda len niečo vyše 24 hodín po spustení, vyzbierali Slováci už 530-tisíc eur. Na túto sumu sa zložilo vyše 7 500 darcov. Ďakujeme!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *