Technika a výzbroj OS SR

Slovenské štátne podniky napredujú, CV90 vyrobia v nových priestoroch

Minister obrany SR Jaroslav Naď navštívil štátny holding DMD GROUP, a.s., ktorého jediným akcionárom je Ministerstvo obrany SR. Spoločnosť podľa neho za posledné roky výrazne pokročila nielen vo finančnej, ale aj v personálnej a technologickej oblasti. Dôležitým faktorom je reálna podpora domáceho obranného priemyslu a zapojenie sa do modernizačných projektov ozbrojených síl SR.

Medzi cieľmi na rok 2023 ministerstvo uvádza investície ZŤS – ŠPECIÁL, a.s. do novej chrómovne a nových priestorov na montáž bojových pásových obrnených vozidiel CV-90 pre ozbrojené sily SR.

„Modernizácia OS SR musí ísť ruka v ruke s podporou domácich podnikov, zamestnanosti a po rokoch opomínania aj stabilizácie. Reálna podpora sa pretavila aj do čísel – za uplynulé tri roky skupina štátnych podnikov zdvojnásobila tržby na hodnotu viac ako 131 mil. eur v roku 2022 a navýšila počet zamestnancov o viac ako 15 percent,“ vyzdvihol minister obrany SR Jaroslav Naď.

Ambiciózne ciele má spoločnosť aj pre rok 2023, kedy plánuje k aktuálnym 612 zamestnancom prijať ďalších viac ako 250. Generálny riaditeľ DMD GROUP, a. s. Štefan Škultéty ďalej informoval ministra obrany o projektoch realizovaných jednotlivými dcérskymi spoločnosťami a napredovaní v technologickej oblasti.Spoločnosti okrem toho investujú aj do zelených riešení, ako napríklad výstavby fotovoltickej elektrárne na strechu spoločnosti ZTS – ŠPECIÁL, s plánovaným výkonom až 2,9 MW, vďaka čomu sa stane hala DM5 prvou dekarbonizovanou halou na Slovensku. KONŠTRUKTA-Defence, a.s. sa tiež orientuje na úsporu energií, a to plánovanou inštaláciou nového tepelného čerpadla. Ďalšou významnou investíciou DMD GROUP bude rekonštrukcia tzv. haly DS37, či skvalitnenie verejného osvetlenia v areáli spoločnosti.

Zdroj správy: MOSR.sk
Zdroj foto: MOSR.sk a BAE SYSTEMS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *